Začiatok prevádzky MŠ v školskom roku 2020/2021

27.08.2020 13:20

oznam k 2.9.2020.docx (17341)

Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,


na základe odporúčaní Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Úradu verejného zdravotníctva SR zo dňa 26.08.2020 sme pripravení začať prevádzku MŠ v školskom roku 2020/2021 pre detí materskej školy s obmedzenými podmienkami.

Pred nástupom detí vyplníte informačné dotazníky, ktoré ste povinní vypísať a podpísať pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy. Dotazníky a bezinfečnosť prostredia vypíšete a podpíšete v daný deň nástupu dieťaťa, a odovzdáte triednej učiteľke príslušnej triedy.


S cieľom ochrany pred šírením ochorenia COVID-19 v MŠ je potrebné oboznámiť sa s podmienkami a dodržiavať prísne opatrenia. ĎAKUJEME.

Prevádzka MŠ bude od 6.30 hod. do 16.00 hod. počas pracovných dní, s možnosťou vyzdvihnutia detí o 12.00 hod.

Zoznamy zapísaných  detí zaradených do jednotlivých tried sú dostupné na dverách šatní jednotlivých tried a na centrálnej nástenke pri vchodových dverách .


Zákonný zástupca:

Pri ceste do materskej školy sa sprevádzajúce osoby a deti riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.

  • Dodržiavajú pokyny riaditeľky ZŠ s MŠ.
  • Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy obmedziť na nevyhnutné minimum. Dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.
  • Sprevádzajúca osoba sa v interiérových priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko–epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa maximálne po dobu 10 minút.
  • Všetky osoby vstupujúce do budovy si dezinfikujú ruky dezinfekčným prostriedkom.
    Ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel, meranie telesnej teploty deťom bude v rámci ranného filtra pri vstupe do budovy.
  • Sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky.
  • Zákonný zástupca rešpektuje zákaz nosenia hračiek a iného materiálu z domáceho prostredia do MŠ.
  • Dieťa si umyje ruky bežným spôsobom pod dohľadom sprevádzajúcej osoby alebo zamestnanca materskej školy, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko–epidemiologickými nariadeniami.
     
  • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy čestné vyhlásenie (príloha) alebo po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha).
     
  • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.
     
  • Materská škola, v prípade podozrenia na akútne ochorenie (nielen na COVID19), dieťa nepreberie.
     
  • V prípade, že u dieťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID19, bezodkladne o tejto situácii informuje riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
     
  • Ak sa vyskytne pozitívny prípad medzi deťmi alebo zamestnancami školy na ochorenie COVID19 budeme sa riadiť Semaforom vydaným Úradom verejného zdravotníctva SR.
     
  • Tento dokument sa vzťahuje na základné prevádzkové podmienky materskej školy po dobu trvania potreby dodržiavania epidemiologických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov.

Prílohy: 17069 (2).docx (25094) , 17070 (1).docx (19633)