Zápis do MŠ vo Veľkej Lomnici

23.03.2021 10:03

 

Miesto: Materská škola, Železničná 115 Veľká Lomnica.

 

Termín: v dňoch od:                      10.05.2021 do 14.05.2021

(len na základe doručenej  POZVÁNKY pre rodičov a zákonných zástupcov s určeným dátumom a časom).

 

               v dňoch od :                  17.05.2021 do 20.05.2021

 

v čase:  od 8:00 do 12:00 hodiny.

 

Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Školská 267, Veľká Lomnica, oznamuje, že pri prijímaní detí bude postupovať v zmysle zákona NR SR č. 209/2019, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v zmysle § 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 308/2009 Z. z. o materskej škole a v zmysle usmernenia zriaďovateľa k prijímaniu žiadostí na prijatie dieťaťa do MŠ.

PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY:

Do materskej školy sa prijímajú deti na predprimárne vzdelávanie podľa všeobecne platných podmienok vyplývajúcich zo zákona NR SR č. 209/2019, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska, a ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.augusta 2021. Povinné predprimárne vzdelávanie bude dieťa plniť formou pravidelného dochádzania do spádovej materskej školy v pracovných dňoch v rozsahu najmenej 4 hodiny denne.

  1. Na predprimárne vzdelávanie sa prijímajú deti od troch rokov veku.
  2. Výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky - vrátane kapacitných možností školy.
  3. Do materskej školy sa prijímajú deti na predprimárne vzdelávanie aj v priebehu školského roka, v prípade voľnej kapacity po zápise.
  4. Na zápis je potrebné prísť osobne.
SPÔSOB PRIJÍMANIA ŽIADOSTÍ A PODMIENKY ZÁPISU:   
 
  • Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe žiadosti zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia, ktorú podáva riaditeľovi ZŠ s MŠ  spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorá obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.
  • Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia môže materskej škole doručiť: O S O B N E ( s dokladmi –rodný list dieťaťa, preukaz poistenca dieťaťa, OP- zákonných zástupcov) podľa rozpisu "Miesto a termín zápisu" : BEZ OSOBNEJ PRÍTOMNOSTI DETÍ.
  • Zákonný zástupca na prijatie dieťaťa do materskej školy môže podať aj svoju žiadosť.
  • Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.
 
  • Úplná žiadosť obsahuje: správne vyplnenie žiadosti, potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa - spôsobilosť navštevovať MŠ, ktorého súčasťou musí byť aj informácia o očkovaní.

Prílohy na stiahnutie:

Žiadosť o prijatie do MŠ 2021_2022.doc (38912)

POTVRDENIE LEKÁRA k žiadosti do MŠ.docx (15063)